Tänk att det verkligen fanns kräftor här hos oss.
Vi kastade i kräftburar lite till höger och vänster. Utan att ha doktorerat i fiske så fick vi en bra hög. Tillräckligt för en liten fest i goda vänners lag.
Till detta bakade vi en utsökt god Västerbottenpaj.
Receptet finns sist i dagens inlägg.
Sedan några år tillbaka har vi slutat med öl och snaps till kräftorna.
Numera är det champagne som gäller, "smakerna gifter sig med varandra" som det visst heter...
På kvällen invigdes vårt senast renoverade rum.
Med mängder av stämningsfulla ljus blev det mycket mysigt och det sista av champagnen dracks upp...
Pappa kände dock att det osade hett (i sin fantasi) och tog fram brandsläckaren för säkerhets skull. ;-)
Lilla E fick en present hon länge velat ha;
En riktig liten grill som hon kan leka med och servera grillat till alla dockor.
--------------------------
Och här kommer receptet på Västerbottenspajen:
6 portioner
Pajskalet
2,5 dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
150 gr smör
2 msk kallt vatten
1 ägg till pensling
0,5 tsk salt
Fyllningen
350 gr riven västerbottenost
3 dl mjölk
3 dl grädde
6 ägg
1 tsk strösocker
Salt
Peppar
Pajskalet
1. Finfördela smöret i mjölet och tillsätt vattnet.
2. Tryck ut degen i en pajform, ca 25cm diameter och 3 cm hög.
Nagga degen och stå svalt i 15-30 min
3. Pensla med ägget och förgrädda skalet i ugnen 200 grader 10-15 min.
Fyllning
1. Koka upp mjölk och grädde. Dra åt sidan och blanda i osten. Rör om tills osten har smält.
2. Knäck ner äggen i ostblandningen, blanda i sockret och krydda med salt och peppar.
3. Slå fyllningen i pajskalet och grädda pajen ca 35 min i 140 grader.
Sanslöst god och fylld med många gosiga kalorier...
Ha en härlig kväll alla!
1 kommentar:
JAG är såååå avis på ER däremot. Har ni så att ni kan fånga kräftor själva? jisses vill ha det med genast:)
Den pajen ska jag göra. tack för receptet...kopierar den genast.
Byrån är så fin och pyntat snyggt med ljusstakarna.
Har ni djur?
Kramis
Skicka en kommentar