måndag 21 april 2008

Är ni inte kloka, tänker du nog!

Här börjar historien...

Vi hade länge letat efter vår drömgård: 5-10 hektar, skog, ängar, kullig natur och gärna en sjö med egna kräftor... och som dessutom inte skulle kosta skjortan och resten av alla våra kläder. Yeah, keep dreaming!

I skogen
Så länge fick vi nöja oss med en "sommargård" mitt i ingenstans en bit utanför Örebro. Inget vatten, ingen el, närmsta granne två km bort. Gården är ifrån början av 1800-talet och var som tur var inte "sönderrenoverad". Efter mycket svett och en hel del äggoljetempera (Tack Leif på Färgverkstaden i Degerfors) närmar sig nu försäljningsdagen. Detta återkommer vi till...
Efter otroligt mycket fortsatt sökande insåg vi att den där sjön nog kanske bara blir en liten hemmagjord plaskdamm och att vi troligtvis får köpa kräftor i affären som alla andra.

Drömgården
Och så plötsligt fanns den bara där! Vår drömgård! Drygt åtta hektar, kullig natur, flera ängar, underbar skog och en egen damm, med kräftor!!! För bra för att vara sant. Allt var perfekt utom boningshuset. Här borde vi nog sätta upp ett timmerhus istället. Budgivningen var igång!



Timmerhuset
Vi hittade en annons om ett timmerhus för nedmontering inom 
området och åkte för att titta. Tyvärr inget för oss.
Vi åkte vidare hemåt och när vi stannade för att kolla på kartan såg vi det! HUSET! (Se högst upp) Vi fick till slut tag i ägaren, som absolut inte trodde att vi var riktigt kloka. Ville vi verkligen köpa hans fallfärdiga hus? Jajamen! ... efter en halvtimme och ett handslag var det vårt!
 -"Det kom lite plötsligt" var hans kommentar:-)

Kontrakt
"Men tänk nu om vi inte får gården, vart skall vi då göra av huset?" Ingen aning, men det löser sig nog.
En vecka senare skrev vi kontrakt!!! Helt otroligt!

Allt har hänt så fort! Vi har sålt vårt radhus utanför Stockholm och de nya ägarna flyttar in redan i början av juni! Hur sjutton skall vi hinna? Allt är uppochner och bara så otroligt spännande! Tänk att vi äntligen hittat vårt drömställe!




Fortsättning följer...

Inga kommentarer: