söndag 17 augusti 2008

Gott & Blandat


 
Pappa är tillbaka från jobb i Stockholm. 
En bild över Alviks trafiklarm i gassande solsken. Längtar man tillbaka till detta?

Ja, här var det målat...

 
Lilla hallen före och efter, tyvärr glömde vi fota innan vi målat taket och tapeten. När vi målade gick tankarna till äkta panel och linoljefärg... Men det får tyvärr vänta till timmerhuset.

 
Denna coola krok skruvades upp igen efter målningen.
Mamma gillar inte att ha kläder hängandes framme i hallen, men hennes nyinköpta regnkappa är välkommen där.


 
Och här vardagsrummet före och efter, det är ju inte färdigspiffat ännu, men på god väg... Bordet är nyinköpt på loppis för endast 125:-!

Och här är fyndet som köptes av Mormors kompis I, vi är glada att du inte hade plats för det!

 
Denna underbara utsikt borstar vi tänderna till!
Till vänster fokus på äpplena som vi bara behöver sträcka ut en tass från badrumsfönstret för att plocka. Till höger ses dammen och kossorna som betar på andra sidan, underbart! (Kanske lite svårt att se, men vi lovar, de finns där)

I går gick vi en helt oplanerad promenad runt våra ägor, vi hamnade även utanför, bla på denna vandringsstig, detta är bara en liten del av den, helcool! Vi var ute och gick i flera timmar och visste inte riktigt var vi var, mamma som fullständigt saknar lokalsinne hade faktiskt mer koll än Pappa. Vi avslutade vår härliga utflykt med att mata våra fiskar och tog oss äntligen tid att sitta ner med grannarna som vi delar vår "Regnbågedamm" med. Nu vet vi hur allt funkar. Pappa tog fram sin älskade röjsåg och gjorde snyggt runt dammen men innan vi hunnit få fram spöna kom grannen med en fin nyfångad fisk, den hamnar på grillen i morgon! Tack! Nästa gång får vi vara snabbare om vi själva vill dra upp middagen! ;-)


Hittade även ännu ett "timmerhus" att sätta tänderna i. Bra stomme, men kanske nytt tak blir aktuellt och kanske en glasveranda...

Idag gick vi ännu en runda åt ett annat håll, 8 hektar är mer än vad vi trodde! Mer mark betyder mer jobb men också mer skoj, tänk när vi får hit bandvagnen...!

Mjölkbonden i närheten finns faktiskt närmare än vad vi trodde om man kliver genom skogen. (Tur att Pappa var med annars hade Mamma nog inte hittat... 1-1) Nu kan vi enkelt få färsk mjölk om morgnarna.

Mormor har sett till att vi har blivit med skåp, hon var på loppis och köpte ett för ynka 150:-!
Vi skall hämta det på tisdag, skall bli mycket intressant att se.

Vi har firat Morfars 60-årsdag, och det var verkligen på tiden att han hade den festen, för nyligen fyllde han 65! Men väl värt att vänta på, strålande väder, god mat och gott sällskap! Tack!

Kusin E har öppnat sin coola butik med egendesignade kläder i svart lack och spets. Hon (och de hon slavdrivit med) har verkligen kämpat! Lycka till!

M-L fyllde år i går, samma dag som Madonna, Grattis!

I morgon börjar Stora O och flickvän E gymnasiet, lycka till båda två!
Lilla E däremot får vänta några år, i morgon är första dagen på nya dagiset.

2 kommentarer:

Lotta sa...

Men DU va fint ni har fått det. Vilken skillnad, man baxnar.
Storarummet var sååå fint du. Ja det kan ni vara stolta över...

Hur länge har ni bott där?
Att ni har fiskdamm är jag väldigt avis på;)

Kram lotta

Anonym sa...

Här händer det grejer må jag säga! Vad spännande för E i morgon!