tisdag 15 juli 2008

Tur till sommargården


Idag tog vi lastbilen (pappa glad) och åkte till "landet" för att hämta en massa saker...
Sängar, grillbord, köksbord, pinnstolar, några flyttlådor med "pynt" som pappa kallar det, verktyg, skrivbord, korgstolar och mycket, mycket mera.

Passade på att ta några foton när vi ändå var där...

Börjar med vår kran, kan inte få nog av den. Som vi nämnt i tidigare inlägg inhandlades den för ynka 300 riksdaler!Här är väggen och taket i köket. Hittade denna härliga panel under avskyvärda masonitskivor och målade den med pärlgrå linoljefärg.


Vedspisen, där vi förutom fått härlig värme både lagat mat och bakat våfflor på vårt ändamålsenliga våffeljärn... funkade inte riktigt med frasvåffelmix, men roligt var det!


Detta hörnskåp snickrades av mormormors farfar i mitten av 1800-talet. Det är egentligen ett spritskåp men för att inte mormormors farmors nyfikna vänninor skulle undra, satte han kors på och låtsades att det var ett bibelskåp!


Hallen


Här är den inte riktigt färdiga övervåningen. Bjälken sitter ungefär i mammas näshöjd, kan inte ens räkna alla gånger hon slagit i huvudet, och då rejäla smällar där man nästan sett stjärnorna som snurrar runt... Att hon aldrig lär sig!


Det gamla brunnslocket. Vi inhandlade en gårdspump för några år sedan men sedan vi drog in vatten har vi inte lyckats (orkat, haft lust, haft tid och andra orsaker) få den på plats...

 
Här är vårt timmerhus som en gång i tiden visst varit skrädderi, där finns massor av gamla trådrullar uppspikade.

Måste också visa taket på huset, vi fick tag i begagnade gamla enkupiga pannor som verkligen gör taket rättvisa.

Undrar hur vi skall kunna sälja detta ställe...?


Förra året planterade vi några jordgubbsplantor i denna zinkbalja. Vi ville inte förstöra baljan så vi struntade i att borra hål i den, lade bara några stenar i botten. Efter att ha stått på samma plats under både höst, vinter och vår och nästan ruttnat av allt vatten har de lyckats ta sig och bjöd oss på några härliga gubbar idag. Dessa plantor skall definitivt flyttas till nya gården!


4 kommentarer:

Lotta sa...

Riktigt snygga detaljer i huset. Kranen-vill ha. skåpet vill-ha och jättefint ni renoverar. Ni har utmärkt smak. När ska ni flytta dit tro? ha en bra kväll//Kram lotta

Anonym sa...

Förstår att det blir tufft att sälja det stället! Men ni har det ju fint hemma med ;).

Leva som jag sa...

Grymt snyggt!! VIll också ha det så!!
kramar Malin

Bergagårdens Lina sa...

Vilken fantastiskt snygg kran! Vart hittade du den?

/Lina